• Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis!
  • Vers uit eigen bakkerij.
  • Gratis bezorging vanaf 50,-
Assortiment

Categorieën:

Fietsroutes

Wil je het Vechtdal en Salland ontdekken en onderweg bijkomen met een heerlijk belegd broodje en koffie to go? Dat kan, want meerdere fietsroutes komen langs onze winkels in Dalfsen.

Vechtdalroute: volg de Vecht naar Duitsland
245 KM

Deze LF-route van Zwolle volgt de Vecht naar het Duitse Darfeld, in zeven etappes. Het eerste traject start in de Hanzestad Zwolle. Hiervandaan fiets je naar landgoeddorp Vilsteren, door oude bossen met prachtige villa’s en kastelen. Bij Ommen en Hardenberg worden grote aaneengesloten bosgebieden afgewisseld met fraaie boerengemeenschappen, zoals Junne, Beerze, Diffelen en Rheeze. Daarna ga je de grens over, langs historische stadjes zoals Gramsbergen, naar een fraai landschap van oude boerderijen met fruitbomen. Op het vierde traject kruis je de Vecht vele malen. Via Bad Bentheim fiets je naar het parklandschap van Münsterland. Hier is de rivier in kommen te vinden, omzoomd door oude begroeiing: dit stroomdallandschap is op veel plaatsen beschermd.

Bekijk hier de routebeschrijving

Ervaar het beste van het Vechtdal
47,03 KM

Een fietstocht tussen Dalfsen en Ommen: dat betekent genieten van de uitgestrekte natuur, gezellige historische stadjes en lekkere streekproducten in de bakkerscafés van Van der Most.

Bekijk hier de routebeschrijving

Langs Sallandse lekkernijen
62,42 KM

Deze route neemt je door het Sallandse land. Een tocht waarin je natuur en cultuur combineert met lekkere streekproducten in de bakkerscafés van Van der Most.

De route neemt je mee door buurtschappen als Varsen en Besthmen waar nog enkele authentieke hallenhuisboerderijen staan. Je rijdt door de Archemer- en Lemelerberg, een glooiend natuurgebied waar al enkele decennia een schaapskudde de heide begraast. Je rijdt er door loofbos en langs zandvlaktes. Vanaf de hogere punten heb je een mooi uitzicht over de omgeving: een ideaal moment om even stil te staan en te genieten.

In het Vechtdal tref je een landschap aan van ongerepte bossen, weiden en houtwallen. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Ook het Rechterense Veld is met zijn bossen en heidevelden een heerlijk natuurgebied om doorheen te rijden. In de gezellige plaatsjes Ommen, Lemelerveld en Raalte kun je een tussenstop maken bij de lokale vestiging van Bakkerij Van der Most. Geniet van een belegd broodje of een lekker vers streekproduct zoals een Dalfser Mop. De route start en eindigt bij de vestiging van Van der Most in Dalfsen.

Op je route liggen niet alleen Saksische boerderijen, je komt ook langs een historische havezate. Ruim een eeuw geleden kende Nederland meer dan 6.000 buitenplaatsen. Tegenwoordig zijn er daar nog maar 600 van over, zoals Havezate Den Berg. De geschiedenis van deze buitenplaats gaat terug tot de vijftiende eeuw, al dateert het huidige hoofdgebouw uit 1705. Dit pand is gebouwd in opdracht van baron Willem Jan van Dedem, de man die ook verantwoordelijk is voor de aanleg van de Dedemsvaart: een veertig kilometer lang kanaal dat werd gebruikt voor de afvoer van turf.

Bekijk hier de routebeschrijving

Langs oude Overijsselse landgoederen
72,81 KM

In Salland rij je door een prachtig mozaïek van beekjes, bos, graslanden en akkervelden. Ook kom je door de bossen van het Rechterense Veld. En passeer je enkele eeuwenoude landgoederen.

De eerste kilometers fiets je langs maar liefst vier eeuwenoude landgoederen. Je rijdt door de bossen van het Reelaer en langs ’t Rozendael. De Engelse tuinen van de Colckhof en Den Alerdinckbehoorden tot de eersten in Overijssel in die stijl. In het centrum van Heino zie je nog een leuke bezienswaardigheid: een authentieke dorpspomp. Volgens een oude sage geeft de pomp alleen water aan mensen met een zuiver geweten.

In buurtschappen als Hessum en Rechteren zie je enkele prachtige Saksische boerderijen. Aan een dode arm van de Vecht passeer je het prachtige Kasteel Rechteren: de enige middeleeuwse burcht in Overijssel die ondanks de scherpe tand des tijds in zeer goede staat verkeert. In het pittoreske Raalte kun je onder meer de neogotische basiliek uit 1892 bewonderen.

Bekijk hier de routebeschrijving

Wij wensen je veel fietsplezier!

Bron routes: route.nl