Bakkerij van der Most maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden. Door op “Sluiten” te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie over cookies en het gebruik van jouw gegevens door van der Most vind je terug in onze:
Stoete, brood zoals het vroeger werd gebakken. Bakkerij van der Most bakt dit brood op authentieke wijze. Het brood wordt handmatig verwerkt en na een langdurig rijsproces, in een speciale oven op de vloer gebakken. Hierdoor krijg je een steviger brood met een doorbakken korst.
Stoete is een volledig streekeigen brood, gemaakt op basis van desem. De grondstoffen komen vrijwel volledig uit het Vechtdal. Het graan wordt bijvoorbeeld duurzaam verbouwd op de Vechtdalakker van Landgoed Vilsteren, dus zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De verbouw en het oogsten wordt verzorgd door Landbouwbedrijf Laarbrug en het pellen en malen van het graan wordt verzorgd door Vechtdalgranen met behulp van zonne-energie. Een echt gezond streekproduct dus, dat ook nog eens kleurstofvrij is!
Stoete is verkrijgbaar in verschillende varianten: spelt, haver en krenten met anijs. Afhankelijk van het seizoen zijn er ook andere soorten Stoete verkrijgbaar, zoals Stoete met asperges uit de streek.