• Voor 17:00 besteld, morgen in huis!
  • Vers uit eigen bakkerij.
  • Gratis bezorging vanaf 50,-
Assortiment

Alles over koolhydraten

De titel van deze blog zegt het eigenlijk al. Wat zijn koolhydraten eigenlijk? Er is veel onduidelijkheid over deze voedingsstof, want zijn ze wel gezond, zitten ze ook in brood en zijn er alternatieven? In deze blog leggen we je het allemaal uit.

Koolhydraten zijn voedingsstoffen in eten en drinken die je lichaam energie geven, bijvoorbeeld om je te kunnen concentreren of om lekker een stuk te kunnen wandelen. In voeding zijn koolhydraten bijvoorbeeld zetmeel, suikers en vezels. Deze kun je dan weer verdelen in verteerbare en onverteerbare koolhydraten. De verteerbare koolhydraten worden door jouw lichaam opgenomen, de onverteerbare niet, maar ondanks dat zijn deze niet slecht voor je lichaam. Integendeel zelfs! Ze zijn juist erg belangrijk voor het goed functioneren van de darmen en bacteriën die er leven.

Ook in brood vind je koolhydraten. Het meel en de bloem waar brood van gemaakt wordt bestaat namelijk voor een groot gedeelte uit koolhydraten. Hoeveel koolhydraten er in brood zitten, dat is per soort verschillend. In volkorenmeel zitten bijvoorbeeld minder koolhydraten maar weer meer voedingsvezels dan in tarwebloem. Wil je weten hoeveel koolhydraten er in jouw favoriete brood zitten? Kijk dan in de online bakkerswinkel, bij jouw favoriete brood onder ingrediënten.

Maar wat als je minder koolhydraten wilt eten kun je dan helemaal geen brood meer eten? Nee hoor, er zijn voldoende lekkere alternatieven. Er zijn verschillende koolhydraatarme producten, zoals brood en crackers.

Kortom, koolhydraten in gezonde producten zijn goed voor je lichaam. Je krijgt er lekker veel energie van. Zin gekregen in een lekker broodje? Kom langs in een van onze winkels of bekijk ons assortiment in de online bakkerswinkel.

https://www.bakkerijvandermost.nl/wp-content/uploads/2021/06/irobot-roomba-670-reviews.html https://trouwkaartenwinkel.nl/wp-content/uploads/2021/06/dildo-sex-indian.html